Onderdeel van:

Levering en verhuur van complete stations

Wij zijn gespecialiseerd in de opbouw van complete transformator- en schakelstations. Onze stations kunnen worden gebruikt als een "knip" station, waarbij de middenspanningsschakelaar van de netbeheerder en uw transformator worden geplaatst in hetzelfde station. Vaak beschikken deze stations over twee of meerdere gescheiden compartimenten. Voor aansluitingen waarbij het station niet op de erfgrens wordt geplaatst kunnen wij ook een aparte inkoopruimte plaatsen om de schakelaar van de netbeheerder in onder te brengen. Het transformatorstation en de inkoopruimte zullen dan door ons middels een middenspanningskabel aan elkaar worden gekoppeld.

Vanzelfsprekend voldoen de door ons aangeboden stations aan de huidige regelgeving en eisen die de netbeheerders stellen. Zo worden de materialen altijd opgebouwd in een betonnen behuizing, die voldoet aan de huidige eisen met betrekking tot brandvertraging en vlamboog bescherming.

Als u reeds beschikt over een eigen middenspanningsaansluiting dan kunnen wij ook stations leveren voor plaatsing binnen uw "vrije domein". Deze stations kunnen vaak anders worden opgebouwd en dat resulteert vaak in een kostenreductie.

Heeft u een tijdelijke installatie nodig voor uw bouwaansluiting of project met een specifieke doorlooptijd? Ook hier kunnen wij u prima mee helpen. Zo leveren wij transformatorstations en schakelinstallaties tot een spanning van 40kV! Deze installaties bieden wij aan in betonnen stations (compact of betreedbaar) maar ook in stalen ISO-containers.

Ombouw van uw bestaande installaties

Ook bij het ombouwen van uw bestaande installatie kunnen wij u van dienst zijn. Bijvoorbeeld het bijplaatsen van extra transformatorvermogen, het ombouwen van de installatie naar een andere bedrijfsspanning (bijvoorbeeld 10kV naar 20kV) of het afkoppelen en verwijderen van uw oude installatie.

Verkoop van losse stroomcomponenten

Heeft u vervangende componenten nodig voor uw installatie door schade- of capaciteitsverlies? Of zoekt u losse componenten waarmee uw huidige installateur een wijziging kan uitvoeren aan uw installatie? Dan kunnen wij u ook van dienst zijn. Zo leveren wij niet alleen complete transformator- en schakelstations, maar ook losse componenten zoals olie gevulde- en droge transformatoren, laagspanningsverdelers, middenspanningsschakelaars, laag- en middenspanningskabels, eindsluitingen en connectoren. Veel van deze componenten hebben wij nieuw, of jong gebruikt, op voorraad. Ook de jong gebruikte materialen worden getest op juiste en veilige werking alvorens deze worden afgestuurd. Op deze materialen wordt, net als op de nieuwe materialen, 12 maanden garantie verleend.

Klik hier voor onze actuele voorraad.

Projectbegeleiding, onderhoud en IV-schap

Wij kunnen de projectbegeleiding verzorgen vanaf het moment dat er opdracht wordt verstrekt aan de netbeheerder voor aanleg/ verzwaring van uw stroomaansluiting tot aan de fysieke plaatsing en inbedrijfstelling van uw transformatorstation. Nadat de werkzaamheden zijn afgerond en het station op locatie is geplaatst, zullen wij de transformator in samenspraak met de netbeheerder inschakelen.

Het is wettelijk verplicht om een Installatie Verantwoordelijke te registreren voor uw installatie (NEN3840 en NEN3140 gecertificeerd). Ook dit IV-schap kunnen wij voor u verzorgen. Zo zal de netbeheerder met ons contact opnemen indien er geschakeld moet worden aan uw installatie of in geval van calamiteiten.

Tevens kunnen wij uw installatie(s) jaarlijks inspecteren en onderhouden. Er wordt dan gecontroleerd op een juiste en veilige werking, de transformatorruimte wordt inpandig schoon gemaakt en er wordt een therm grafische controle uitgevoerd op de koperen aansluitingen van de transformator om eventuele afwijkende warmteontwikkelingen tijdig te ontdekken.

Door onze jarenlange ervaring op het gebied van transformatoren en schakelinstallaties zijn wij in staat om u goed te adviseren over de inrichting van uw energieproject en kunnen wij de regie met uw netbeheerder volledig uit handen te nemen. Hierdoor kunt u focussen op uw vakgebied en zorgen wij dat de door ons geleverde installaties naar tevredenheid worden geïnstalleerd en opgeleverd.

contact

Lekdijk- West 111
2861 EV Bergambacht
010 810 37 77