Onderdeel van:

Duurzaam Compactstation

Bij Trafohuis.nl zijn we voortdurend bezig met innovatie en vooruitgang in de wereld van energie infrastructuur. Onze passie voor duurzame oplossingen en technologische vooruitgang heeft ons geleid naar een ontwikkeling waar we erg trots op zijn.

Trafohuis en Westo Prefab Betonsystemen, onderdeel van VolkerWessels, hebben een duurzaam compactstation op de markt gezet: de E-compact. Het resultaat van jarenlange ervaring, diepgaande kennis en een ongeƫvenaarde toewijding aan kwaliteit.

We hebben een project voltooid dat onze visie voor de toekomst van energie infrastructuur belichaamt. Een project dat onze missie van duurzaamheid en energietransitie naar een nieuwe hoogte tilt.

De E-compact zal gaan bijdragen aan een uitbreiding van het energienetwerk in Nederland op een duurzame manier, waarmee diverse gestelde doelstellingen gehaald kunnen worden. De E-compact kan ondermeer ingezet worden voor (snel)laad locaties, zonnepaneelvelden, glastuinbouw, E-boilers, accusystemen en uiteraard in de industrie.

Download Brochure

Duurzaamheid

Als innovatief bedrijf maken wij ons sterk om actief en op een verantwoorde wijze bij te dragen aan de verduurzaming van de bouwsector.

De prefab stations worden op een duurzame wijze geproduceerd in productiefaciliteiten welke volledig gebruikmaken van groene stroom en waarbij de klimaatbeheersing in de productiehal verzorgd wordt middels infraroodpanelen, warmtepompinstallaties en een biomassa kachel.

De volledig circulaire unit kan zonder veel aanpassingen op elk gewenst moment weer ergens anders geplaatst worden. We bieden ook een optie aan om gebruikte componenten zoals de transformator en/of schakelaars (indien voorradig) in het station te gebruiken. Dit is helemaal duurzaam!

Samen bouwen we aan een duurzame toekomst voor energie!

Duurzame beton unit

Door beton zonder toevoegingen zoals verf en andere afwerkingen en door het toepassen van verschillende innovaties, zoals andere cementsoorten en additionele hulpstoffen is de CO2-uitstoot voor 30% gereduceerd ten opzichte van een traditioneel betonmengsel.

Voor de productie van de prefab units worden hoogwaardige materialen gebruikt, waardoor er geen aanvullende afwerking nodig is. Aan de binnenzijde van het station is een zo duurzaam mogelijke afwerking gebruikt om de kelderbak vloeistofdicht te maken.

Wapening

Het wapeningsstaal bestaat voor meer dan 90% uit gerecycled staalschroot.

Groendak

Hoe klein het dak van een transformatorstation ook mag zijn, de voordelen van een groendak zijn legio: het maakt de omgeving mooier en groener, het zuivert de lucht en zorgt voor een grotere biodiversiteit. Ook beschermt het het dak tegen extreme weersinvloeden, het isoleert het station beter en doordat de planten en onderlagen water opnemen is er minder kans op waterschade en wordt het riool minder belast. Het groendak bestaat uit een aantal lagen van wortelwerende drainage, substraatlagen en sedummixmat.

Roosters en deuren van hoogwaardig aluminium

Aluminium kan worden gerecycled zonder kwaliteitsafname. Dit maakt het materiaal nog duurzamer. Bovendien verbruikt de secundaire productie 95% minder energie dan de primaire productie.

Door onze jarenlange ervaring op het gebied van transformatoren en schakelinstallaties zijn wij in staat om u goed te adviseren over de inrichting van uw energieproject en kunnen wij de regie met uw netbeheerder volledig uit handen te nemen. Hierdoor kunt u focussen op uw vakgebied en zorgen wij dat de door ons geleverde installaties naar tevredenheid worden geĆÆnstalleerd en opgeleverd.

contact

Lekdijk- West 111
2861 EV Bergambacht
010 810 37 77